Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че още 3000 негови бойци са готови да заминат

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че още 3000 негови бойци са готови да заминат
Коментари Харесай

Кадиров готов да прати още хиляди чеченци на фронта в Украйна

Чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви, че още 3000 негови бойци са подготвени да заминат да се бият в Украйна в състава на нови елементи на съветското министерство на защитата и на Националната армия на Русия.

За Кадиров, който постоянно е подлагал на критика представянето на съветските бойци, войната в Украйна е " защитна стена против западната експанзия ".

" Те (чеченските бойци) разполагат с най-хубавата екипировка и съвременни оръжия ", съобщи Кадиров в " Телеграм ". " Освен това момчетата са извънредно борбени и доста стимулирани да реализират резултати ".

През май Кадиров съобщи, че Чечения (федерална република на Русия) е изпратила в Украйна над 26 000 бойци от началото на войната, подпалена от диктатора Владимир Путин на 24 февруари 2022 година В това число влизат 12 000 доброволци. Към май месец, по думите на чеченския водач, 7000 от тях се сражавали интензивно.

Твърденията на Кадиров не могат да бъдат тествани по самостоятелен път, а оценките за чеченските бойци, изпратени в Украйна, са разнообразни, отбелязва " Ройтерс ". На страната на Украйна се борят също няколко чеченски въоръжени формирования.

По-рано през ноември Рамзан Кадиров съобщи, че огромна група от някогашните наемници от ЧВК " Вагнер "  също е почнала да се образова със специфичните сили от Чечения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР